ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΙΣ 8/10/2011 ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ Π.ΦΩΚΑΙΑΣ ;

«Άνθρωποι στη θάλασσα»

Ήρωες στη γλώσσα μας ονομάζονται αυτοί που διακρίνονται για τη γενναιότητά τους, την αντοχή τους σε δύσκολες καταστάσεις και την αυτοθυσία τους. (www.livepedia.gr)

Στις μέρες μας, όπου στα δελτία ειδήσεων δημοσιεύονται με καταιγιστικό ρυθμό, νέα σχετικά με τα μέτρα που συγκλονίζουν την Ελληνική κοινωνία με την επιβολή νέων φόρων, με αυστηροποίηση των ποινών για όσους εμποδίζουν την αποκομιδή των απορριμμάτων, με έκτακτες οικονομικές εισφορές, με τις περικοπές μισθών, με την ραγδαία αύξηση της ανεργίας, και τόσα άλλα, κάπου εκεί στην άκρη υπάρχει και μια είδηση που αφορά την κοινωνία της περιοχής μας και την πράξη ενός ανθρώπου που ξαφνικά κλήθηκε να τιμήσει τον όρκο και το καθήκον του. Και αυτός το έκανε.

Δημοσιεύουμε την επιστολή του κου Δημητρίου Κατσαμπέκη για το περιστατικό του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου 2011, στο λιμανάκι της Π.Φώκαιας.

Φώκαια 12/10/11

ΠΡΟΣ: ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ Π.ΦΩΚΑΙΑΣ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Θα ήθελα να εκφράσω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου προς τον λιμενικό κ. Ευάγγελο Μπρεζάτη και την υπηρεσία του, για την βοήθεια που μου προσέφερε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το εν λόγω βράδυ, μετά την ραγδαία επιδείνωση του καιρού, το σκάφος μου το οποίο ελλιμενίζεται στο λιμάνι της Π. Φώκαιας, λόγω του οτι ξέσυραν οι δύο άγκυρες που χρησιμοποιώ για ρεμέντζο, πλησίασε επικίνδυνα την προβλήτα με κίνδυνο να υποστεί σοβαρές ζημιές και να καταστραφεί. Εγώ βρέθηκα στην προβλήτα μετά από την έγκαιρη ειδοποίηση του κ. Μπρεζάτη. Όταν έφτασα, ο κ, Μπρεζάτης ήταν ήδη εκεί, είχε επιληφθεί της καταστάσεως και μαζί με κάποιους κατοίκους προσπαθούσαν να περισώσουν το σκάφος. Η όλη προσπάθεια μέχρι να φτάσει στο σημείο ο γερανός ο οποίος και πήρε τελικά το σκάφος, διήρκεσε περίπου 1 ώρα. Σε όλη την διάρκεια του συμβάντος, ο κ. Μπρεζάτης, όχι μόνο συντόνιζε την όλη επιχείρηση, αλλά και με προσωπικές του προσπάθειες βοήθησε καθοριστικά στην διάσωση του σκάφους, ενώ ταυτόχρονα φρόντιζε για την ασφάλεια των παρευρισκομένων. Είναι σημαντικό να αναφέρω, ότι στην προσπάθεια μου να δέσω το σκάφος από την πρύμνη, αναγκαστικά μπήκα στο νερό. Τελειώνοντας και βγαίνοντας προς τα έξω, λίγο πριν την προβλήτα, καθώς επικρατούσαν πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, συνάντησα δυσκολία στο να βγω προς τα έξω. Ο κ. Μπρεζάτης, χωρίς να διστάσει μπήκε στο νερό και με τράβηξε έξω. Χωρίς να θέλω να μακρηγορήσω άλλο, με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα και επισήμως μέσω της υπηρεσία του, να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τον κ. Μπρεζάτη για το εξαιρετικό ήθος και επαγγελματισμό του πέραν του δέοντος, γνώμη που κατά γενική ομολογία εξέφρασαν και όλοι οι παρευρισκόμενοι στο συμβάν. Θεωρώ ότι τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να χαίρουν αναγνώρισης και ηθικής επιβράβευσης και να μην περνούν απαρατήρητες.

Δημήτριος Κατσαμπέκης.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s